Actieve zomervakantie

Fietsen ’s

Zomers kun je van Chalets Marie van alles doen in portes du Soleil. Er kan volop gefietst worden ( in het dal en in de bergen). Mountain bikes MTB kunnen worden gehuurd op meerdere plaatsen in het dorp. Je kunt oneindig klimmen en dalen (naar Zwitserland bijvoorbeeld) maar ook op je gemak in het dal blijven waar een soort vals plat wegennet ligt. Tevens bestaat er in de maanden Juli en Augustus om je fiets mee te nemen in de skilift. Zo kun je heerlijk afdalen (wat overigens moeilijker is dan je denkt) zonder moe te worden. Je betaald voor zo’n kaartje de prijs van een voetganger (ongeveer € 10) en de fiets is gratis.

Raften

Op ongeveer 20 km afstand net onder Le Biot kun je op twee plaatsen raften. Op deze plek komen de Dranse uit de valei van Abondance bij de Dranse uit de valei van Morzine samen om vervolgens naar het meer van Geneve te gaan. Over een afstand van ongeveer 15 kilometer kan hier onder begeleiding worden geraft. Afhankelijk van je wensen en ervaring zijn er meerde mogelijkheden waarbij de moeilijkheidsgraad verschillend is.

Bergbeklimmen

De Alpen zouden de Alpen niet zijn als je er niet kon bergbeklimmen (al dan niet onder begeleiding). Op verschillende plaatsen in de omgeving zijn er mogelijkheden. Het verdient de voorkeur om te klimmen onder begeleiding. Dit is niet alleen veiliger maar je komt ook op plekjes waar je anders niet komt.


Bobsleebaan

Aan het einde van het dal bij pres la joux is een bobsleebaan. Hier kun je zomer en winter met een bobslee naar beneden. De baan is ongeveer 500 meter lang en is zeer spectaculair. Kinderen tot 8 jaar mogen alleen samen met een volwassenen afdalen. Ook kun je hier afdalen in een zogenaamde Devalkart. Dit is een motorloos autootje waarmee je de berg af kunt rijden.

wandelen

Wandelen

In de zomer zijn er eindeloze mogelijkheden om te wandelen. Er zijn zeer veel aangelegde routes. Wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV en in de kiosk. In de bergen kun je picknicken, er zijn bergmeren, mooie panorama’s etc. Een beschrijving van een mooie wandeling rond Cornettes de Bise (2432 m). Hier vind uw een kaart van de Portes du Soleil wandelroutes


Fantasticable

Uniek in Europa, te vinden in onze vallei: de Fantasticable. Twee kabels gespannen tussen vier bergtoppen, één met een lengte van 1,3 km en eentje van 1,2 km op een hoogte van 250 m; hangend in een harnas glijdt u met een vaart van meer dan 100 km over de vallei Bekijk video

Zwemmen

In Chatel is een openluchtzwembad dat m.n. geschikt is voor kinderen. Er is een speciaal kinderbad voor de allerkleinsten , een bad voor kinderen zonder diploma, een waterglijbaan en een 25 meterbad. Het bad ligt vlakbij de supermarkt Ecomarche op ongeveer 100 meter van de kerk.
De bergmeren zijn doorgaans, ook in de zomer, te koud om in te zwemmen. Het meer van Geneve is ongeveer 25 – 30 minuten rijden. Daar heb je vervolgens volop mogelijkheden om te zwemmen en andere watersport activiteiten. Er zijn aan het meer van Geneve diverse leuke plaatsen. Een luxe badplaats is Evian (25 minuten). Hier is ook een Casino. Vanuit Evian kun je met de veerboot naar de overkant van het meer. Een leuk en mooi klein badplaatsje is Exenevex (tussen Thonon en Geneve) op 45 minuten rijden. Bij Thonon is ook een overdekt zwemparadijs wat een aanrader is voor kinderen.

Overig

Tevens heeft Chatel een eigen visvijver, tennisbanen, Jeude boulesbaan, golfafslag, boogschietbaan etc.